• Acasă
  • Despre noi
  • Contact
  • Linkuri utile
  • Proiecte
    • Conservarea in situ şi valorificarea durabilă a diversitaţii biologice a soiurilor de măr şi păr din zona rurală Sibiel - Fântânele
    • Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deşeurilor şi dezvoltare durabilă în Regiunea 7 Centru

Legenda

Livezile Fântânele - Sibiel
Astrahan rosu(5)
Baia Mare(9)
Banana de Iarna(5)
Boiken(14)
Clar Alb(3)
Delicios Dublu Rosu(28)
Delicios Rosu(26)
Florina(8)
Florine(36)
Frumos de Boskoop(74)
Golden Delicios(24)
Gravenstein(0)
Gustav Durabil(23)
Imparatul Napoleon(0)
Ionathan(198)
Kassler(3)
London Peping(1)
Mar Salbatic(1)
Masanski(28)
Mere Albe(4)
Parmen Auriu(44)
Patul(135)
Pergamute(3)
Poinic(72)
Popesc(3)
Qurelle(32)
Renet Ananas(1)
Renet Bauman(53)
Renet de Canada(12)
Rosii Cacovenesti(2)
Rosu de Stettin(49)
Ruginii(2)
Sovari(61)
Untoasa Bosc(1)
Untoase(5)
Varatic(1)

MERE ALBE




MERE ALBE

Caracteristicile fructului: fructe mari, au o forma sferica, regulata, putin turtita la capete, simetrica, culoarea de fond verde in perioada recoltarii si galben-lamai la maturitatea deplina, pe partea expusa la soare, unele fructe capata o rumeneala suflata, sub pielita prezinta lentice albe pe toata suprafata fructului. Coaja foarte subtiere, tare, neaderenta la pulpa, cu usoara aroma ierboasa. Pulpa frageda, fainoasa.

Sunt rezistente pe iarna, insa nu rezista la transport - datorita cojii subtiri se batucesc repede.

Gust: dulce, fara aroma, fade.

Maturitatea de consum: din septembrie pana in februarie-martie

Mere albe