Pomul se caracterizeaza prin vigoare mare. Fructele sunt relativ mici si de calitate slaba, dar se cultiva pentru productiile constante, mari si pentru randamentul mare la extractia de suc de mere. Acest suc de mere se preteaza foarte bine pentru producerea de otet de mere. Consumul de mere din soiul florine este recomandat si persoanelor suferinde de diabet datorita consinutului scazut de zahar.
POMUL
Pomul este de vigoare mare, cu inaltimea de 6-8 m, si scoarta cenusie.
Coroana - este de obicei sferica, cu inaltimi de 7-8 m.
Ramurile de schelet - groase,cu scoarta neteda si de culoare cenusie.
Ramurile de rod - predomina ramurile mai lungi ca nuielusele mai rar cele scurte.
Lastarii - de lungime si grosime medie, verzi-cenusii, glabri.
Mugurii vegetativi - medii, conici si slab pubescenti.
Mugurii floriferi - mari, ovo-conici, alungiti, bombati de culoare bruna, pubescenti.
Frunzele - sunt de dimensiuni medii, eliptice, cu varful acuminat, putin pubescente pe fata inferioara. Petiolul este lung, subtire.
Florile - sunt mari, rotunde de culoare roz-albicioasa.
FRUCTUL
Marimea - micaspre mijlocie, cu o greutate medie de 100-115g.
Forma - fructele sunt neuniforme, predominand fructele turtite.
Culoarea - de fond verde, acoperita rareori cu o rumeneala pe fructele expuse la razele solare.
Pedunculul - de lungime mijlocie, de grosime medie, de culoare verde-brun, putin pubescent.
Cavitatea pedunculara - medie, conica, de adancime variabila.
Caliciul - destul de mare, semideschis, cu sepale scurte, putin pubescente, de culoare verzuie.
Cavitatea caliciala - larga, de adtncime variabila, cu suprafata neteda.
Pielita - groasa, tare, rezistenta, semilucioasa.
Inima - de marime medie, bine marcata.
Lojiile - destul de largi, fara crapaturi, de culoare verde alba verzuie.
Semintele - de marime mijlocie, de forma ovoid-ascutite, bombate.
Pulpa - alba-galbuie, suculenta, foarte acidulata, tare.
Maturitatea de consum - din luna octombrie pana in aprilie.


