Pomul
Pomul creste viguros in pepiniera si livada, fiind de vigoare mare.
Coroana - sferic turtita, larga, mult rasfirata.
Ramurile de shelet - de grosime medie avand scoarta rosiatica.
Ramurile de rod - scurte, de grosime, mijlocie, bursele sunt scurte si voluminoase.
Lastarii - grosi, pubescenti pe partea expusa la soare cu scoarta de culoare bruna-rosiatica, iar pe partea opusa, gri inchis, cu lenticele rotunde, albicioase, putine la numar.
Mugurii vegetativi - de marime mijlocie, de forma ovoida, turtiti si pipsiti de ramura.
Mugurii floriferi - ovo-conici, cu virful rotunjit, pubescenti, albiciosi.
Frunzele - mari, de forma ovata, rotunjita la baza si ascutite la varf, cu marginileserate, pe fata inferioara pubescente, albicioase.
Florile - sunt foarte mari, cu petale roz deschis.
FRUCTUL
Marime - mijlocie sau mare cu o greutate medie de 170 g.
Forma - conic-trunchiata precum la calvine,intodeuna cu coaste bine pronuntate vizibile pe toata suprafata.
Culoarea - de fond verde-galbuie, devenind apoi galbena de ceara sau galbena-portocalie. Pe partea expusa la soare fructul este acoperit cu o rumeneala aspectuasa, de culoare rosie-portocalie, peste care se suprapun dungi, pete, si puncte de o roseata mai intensa.
Pedunculul - lung de 8-10mm, de grosime mijlocie, lignificat, uneori carnos.
Cavitatea pedunculara - larga, foarte adanca, cu coaste aparente si acoperita cu rugina.
Caliciul - mare, inchis sau semideschis, verde, putin pubescent, cu sepalele destul de largi, apoape unite la baza, lungi, ascutite si ci varfurile rasfrante in afara.
Cavitatea caliciala - neregulata, de adancime mijlocie, larga, ci suprafta foarte plisata, din cauza coastelor care converg spre caliciu.
Pielita - subtire, fina, neteda, foarte unsuroasa la maturitate, motiv pentru care fructele nu se zbarcesc in timpul pastrarii.
Cavitatea subcaliciala - larga, conica, ajungand aproape pana la camera axiala.
Inima- de marime submijlocie, de forma ovoida, situata central, cu peretii slab conturati.
Lojiile - deschise, largi si cu peretii puternic crapati.
Semintele - mici, ovoid-alungite, ascutite, de culoare bruna, de cele mai multe ori slab dezvoltate.
Pulpa - alba-galbuie sau alba, sub pielita si in apropierea inimii este galbena mai pronuntata, fina, suculenta, tare, granulata fin, putin acidulata si puternic aromata.
Maturitatea de consum - din luna septembrie pana la jumatatea lunii octombrie.
